Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) χρειάζεται ένα δόντι σε περίπτωση τερηδόνας η άλλων αιτιών. Στις περιπτώσεις όπου δεν πραγματοποιείται έγκαιρα θεραπεία η εξάπλωση της λοίμωξης μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή η απόστημα με αποτέλεσμα εξαγωγή του δοντιού. Ο πόνος είναι έντονος, συνήθως κατα τη μάσηση επίσης όταν έρχεται σε επαφή με παγωμένα η ζεστά τρόφιμα και ροφήματα.Τέλος, υπάρχει και ο διάχυτος πόνος που σας εμποδίζει να καταλάβετε με σιγουριά ποιο δόντι τον προκαλεί.

Πως να αποφύγω την απονεύρωση

Ο τακτικός έλεγχος στον οδοντίατρο κάθε 6 μήνες για τον τυπικό έλεγχο και καθαρισμό καθώς η καθημερινή φροντίδα με σχολαστικό βούρτσισμα 2 φορές ημερησίως μπορεί να μας γλιτώσουν δυσάρεστες επιπλοκές. Σε περίπτωση εκδηλώσεις τερηδόνας να πραγματοποιείται έμφραξη άμεσα ώστε να μην προχωρήσουν τα μικρόβια στο πολφό και εμφανιστούν συμπτώματα.Η σωστή στοματική υγιεινή και ο τακτικός και προληπτικός έλεγχος είναι ο καλύτερος σύμμαχος μας.

Ποτέ χρειάζομαι ενδοδοντική θεραπεία

Λόγω κάποιας βαθιάς τερηδόνας που εισχώρησε στον πολφό η κάποιο κάταγμα δοντιού δημιούργησε έντονους και επίμονους πόνους. Το δόντι δεν μπορεί να γιατρευτεί από μόνο του με παυσίπονα και ο ασθενής χρειάζεται άμεση οδοντιατρική φροντίδα. Εάν το δόντι παραμείνει χωρίς θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα συνήθως η εναλλακτική είναι η εξαγωγή του δοντιού.

Ποσά ραντεβού απαιτούνται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;

Σε ένα ραντεβού μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς επιπλοκές εάν το δόντι έχει ζωντανό πολφό όμως εάν το δόντι είναι νεκρό προτιμάμε να το ολοκληρώσουμε σε 2 η 3 συνεδρίες η οποίες απέχουν 7-10 ημέρες για να αφήσουμε το υδροξείδιο ασβεστίου (ειδικό φάρμακο) μέσα στον ριζικό σωλήνα ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αντισηψία. Διαρκούν κατα μέσο όρο περίπου 50 λεπτά η κάθε συνέδρια .